Skip to main content

Sinds 2016 helpen wij stellen en individuen bij het stilstaan bij en verbeteren van hun relaties.

De relaties met hun partner, met henzelf of binnen het systeem.

Liefde in verbinding, ik geloof dat je dat alleen samen tot stand kan brengen. Joey Steur, oprichter & relatietherapeut

In dialoog blijven: sinds 2016 helpen wij stellen en individuen bij het stilstaan bij en verbeteren van hun relaties. De relaties met hun partner, met henzelf of binnen het systeem. De relatie tijdens de liefde maar ook erna, als de relatie tot een einde komt. Want wat komt er veel bij die mooie, maar soms complexe liefde kijken. Onze experts staan klaar om te luisteren en eventueel te verwijzen naar een collega met de best passende specialisatie die verder helpt.

Daarnaast peilen we zowel in de praktijk als samenleving de behoefte om op andere manieren, met verschillende resources, op de liefde te reflecteren. En dat vertaalt zich in moderne diensten en producten, die mensen op afstand kunnen inzetten.

Op die manier geven we (opnieuw) zin aan de liefde en verbinding die er tussen mensen is. De liefde die op allerlei niveaus soms net wat meer aandacht nodig heeft. Samen met onze cliënten doorgronden we de liefde zoals die zich in dat geval manifesteert, in de ruimste zin van het woord. Daarbij geloven we sterk dat je verbinden in liefde alleen samen kan doen. Je voelt de liefde immers door de ogen van de ander. Dit alles doen we vanuit de principes van de wetenschappelijk bewezen systeemtherapie, die al onze therapeuten toepassen en met liefde uitdragen. Het resultaat is liefdevol en geeft mensen en koppels nieuwe energie, levenszin en levenskracht. Samen of los van elkaar.

Wetenschappelijke evidentie systeemtherapie

Als therapeuten hebben wij de afgelopen jaren de waarde en benefits van online therapie ontdekt: ondersteuning op je eigen bank, op jouw voorwaarden en in jouw veiligheid. Voordelen zijn bijvoorbeeld: de deur niet uit hoeven als je je slecht voelt, of geen oppas hoeven te regelen als de kinderen al in bed liggen. Online therapie is ook fijn als jullie allebei werken en het überhaupt een opgave is om gezamenlijk tijd vrij te maken. Of als een van jullie geregeld op reis is.

Waarom online therapie?

Door de bijzondere omstandigheden tijdens de sessies kan de therapeut nog meer nabijheid creëren. Want als jij je op je gemak en veilig voelt, is het makkelijker om emoties toe te laten. Zo komen we samen snel tot te kern van waar jij mee zit. Bovendien zijn de methodieken die we gebruiken helemaal hetzelfde als in de offline setting. Online therapie is daarom net zo efficiënt en persoonlijk als in de praktijk.

Waar jij ook bent op de wereld, er is een therapeut die naar je luistert. Onze online therapeut is ook antropoloog, en houdt rekening met de culturele context van de liefde en de gevoeligheden daaromheen. Bijvoorbeeld als een van jullie een andere culturele achtergrond heeft.

Sinds 2016 helpen wij partners met het verbeteren van hun relatie en met het verlangen om de relatie levendig te houden.

Contact

Praktijk de Liefde
Spuistraat
249 II rechts
1012VP
Amsterdam

©2023 Praktijk de Liefde
©2023 Praktijk de Liefde